Saisiko olla sujuvaa seksuaalikasvatusta?

Verkkokurssi alle kouluikäisten seksuaalikasvatuksesta on käynnissä! Valitettavasti ilmoittautuminen on päättynyt, mutta liity odotuslistalle ja kerron sinulle, kun ovet taas aukeavat!

Haluaisin mielelläni kuulla,
kun kurssi seuraavan kerran tulee myyntiin!

Kuusiviikkoinen verkkokurssi tarjoaa vanhemmille, huoltajille ja alle kouluikäisten kanssa työskenteleville aikuisille:

Tietoa

Mitä ylipäänsä on seksuaalisuus ja millaista on lapsen seksuaalisuus? Mikä on normaalia lapsen kehitykselle? Miksi seksuaalikasvatusta tarvitaan pienestä pitäen?

Taitoa

Miten välittää lapselle tärkeitä taitoja omien rajojen tunnistamisesta? Kuinka ohjata lasta turvalliseen oman kehon tutkimiseen? Miten kertoa mistä vauvat tulevat? Miten sanoittaa lapselle tämän tunteita ja tuntemuksia?

Asenteita

Millaista seksuaalikasvatusta olet aikanaan itse saanut? Miten aiheeseen on suhtauduttu lapsuudenperheessäsi? Kuinka voit välittää omalle lapsellesi luonnollisen suhtautumisen seksuaalisuuteen?

Kurssi kestää kuusi viikkoa, ja viikkojen aikana saat tutustua kurssisivustolla sekä video-, kuvalliseen että kirjalliseen materiaaliin ja tehtäviin, joita voit tehdä itsenäisesti tai minun ja ryhmän tukemana Facebookin suljetussa ryhmässä. Kurssin hinta sisältää pääsyn materiaaleihin sekä jäsenyyden FB-ryhmässä kurssin päätyttyäkin. Kurssin hinta yhdelle henkilölle on 67 € ja kasvatuskumppanuuden jakaville (kaksi henkilöä) yhteishinta on 87 €.

VIIKKO 1: Seksuaalisuus, seksuaalikasvatus ja omat asenteet

VIIKKO 2: Lapsen seksuaalisuus ja seksuaalinen kehitys, perustan luominen ja seksuaalikasvatuksen tärkeimmät säännöt

VIIKKO 3: Keho ja turvataidot

VIIKKO 4: Tunnetaidot ja kaveritaidot

VIIKKO 5: Moninaisuus ja sukupuolisensitiivisyys

VIIKKO 6: Mistä vauvat tulevat ja muita lasten kysymyksiä

KURSSIN JÄLKEEN

- olet tietoinen oman taustasi vaikutuksesta antamaasi seksuaalikasvatukseen - ymmärrät varhaisvuosina aloitetun seksuaalikasvatuksen merkityksen - sinulla on tietoa lapsen seksuaalisuuden kehityksestä - osaat suhtautua luontevasti, myönteisesti ja kannustavasti lapsen puuhiin ja kysymyksiin ja tarvittaessa ohjata häntä lempeästi toimimaan toisin - osaat tukea lasta tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteitaan ja toimimaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa - pystyt opettamaan lapselle turvataitoja joutumatta pelottelemaan häntä - tiedät kuinka merkittävä rooli kodin asenteilla ja esimerkillä on muun muassa siihen, kuinka lapsi suhtautuu omaan kehoonsa ja muihin ihmisiin - tiedostat miksi on tärkeää puhua lapsellesi moninaisuuden huomioiden ja tekemättä oletuksia - pystyt keskustelemaan näistä asioista arkisesti ja luontevasti 

Olen pian viiden vuoden aikana luennoinut lukuisille pienten lasten vanhemmille, varhaiskasvattajille ja muille alle kouluikäisten kanssa toimiville. Jokaisen luennon jälkeen on jäänyt nälkä niin itselleni kuin kuulijoille, ja keskustelua olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Nyt viimein on mahdollista syventyä Ihmetellen, ihastellen -luennon teemoihin myös pintaa syvemmältä. Verkkokurssi mahdollistaa osallistumisen mistä päin maailmaa tahansa ja voit katsella, kuunnella ja lukea sisältöjä juuri sinulle sopivana ajankohtana ja halutessasi osallistua viikottaiseen keskusteluun vain kurssilaisille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä Sujuvaa seksuaalikasvatusta. 

Anna-Riitta Kässi, auktorisoitu seksuaalikasvattaja